Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Entree Huisartsenpost Gorinchem

Huisartsenpost Gorinchem rijdt 100 procent elektrisch

Sinds mei 2022 is de Huisartsenpost Gorinchem de trotse bezitter van twee knalgele elektrische Volkswagens ID4. Daarmee zijn wij een van de eerste huisartsenposten in Nederland die met volledig elektrische huisartsenauto’s visites gaat rijden.

De Mobiel Medisch Assistenten (MMA’s) zijn de chauffeurs van de nieuwe auto’s. Zij brengen de huisartsen in de avond-, nacht- en weekenduren snel en veilig naar patiënten in de regio. De chauffeurs beschikken over medische kennis en assisteren tijdens (spoed)visites. Daarvoor zijn de nieuwe huisartsenauto’s ook uitgerust met speciale functies. Ze zijn voorzien van een tweede accu voor de benodigde apparatuur. Er is meet- en diagnostische apparatuur aan boord en de auto beschikt over een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie. Vanuit de auto kan de MMA met de portofoon ook rechtstreeks contactleggen met de C2000 meldkamer.

Het was voor Huisarts en Zorg een vanzelfsprekende keuze om over te stappen op elektrische auto’s. “De Volkswagen ID4 is een hele geschikte auto om onze huisartsen veilig naar de patiënt te brengen, terwijl we daarnaast ook een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen.” Bij de ingang van de Huisartsenpost Gorinchem zijn twee elektrische laadpalen geplaatst. Hierdoor kunnen de auto’s tussen de visites door opladen en staan ze altijd startklaar.

Terug naar overzicht