Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Hoe werkt de huisartsenpost?

Alleen voor spoed

De huisartsenpost is er alleen voor klachten die spoed hebben in de avond, nacht, het weekend en tijdens feestdagen. Heeft uw klacht geen spoed? Dan kun u de volgende werkdag terecht bij uw eigen huisarts.
Twijfelt u of uw klacht spoed heeft? Ga naar de homepage en vul de vragen in. Zo bepaalt u binnen 1 minuut of u naar de dokter moet. Ook op www.thuisarts.nl kunt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid terugvinden. Aarzelt u daarna nog steeds? Bel dan met de Huisartsenpost Gorinchem voor overleg.

Vooraf eerst bellen

Op onze website staat een korte vragenlijst. Vul die eerst in. Dan krijgt u direct advies of u contact moet opnemen met de huisartsenpost. U kunt niet zomaar langskomen bij de Huisartsenpost Gorinchem. U moet vooraf eerst bellen. Dan krijgt u het snelste de hulp die u nodig heeft.
Als u het nummer van de Huisartsenpost Gorinchem belt, hoort u een kort keuzemenu. Bij een mogelijk levensbedreigende situatie kiest u voor 1. We helpen u dan met voorrang.
Verergeren of veranderen uw klachten? Neem dan opnieuw contact op met de Huisartsenpost.

Gegevens bij de hand als u belt

Belt u met de Huisartsenpost Gorinchem? Zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Uw zorgverzekeringsnummer. Dit staat op uw polis of op uw zorgpas.
  • Uw burgerservicenummer (BSN). Dit staat op uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en heeft 9 cijfers.
  • De naam van uw huisarts.
  • Medicijnen die u eventueel gebruikt.

Belt u voor iemand anders?

Belt u niet voor u zelf? Geef dan alle gegevens van die persoon door. Zorg ook dat u bij de patiënt in de buurt bent als u belt. U kunt de klachten dan zo goed mogelijk beschrijven. Soms wil de triagist de patiënt ook zelf enkele vragen stellen.

Wat kunt u verwachten?

Als u belt met de Huisartsenpost Gorinchem krijgt u een triagist aan de telefoon. Die is speciaal opgeleid om snel te bepalen hoe ernstig uw klachten zijn en wat er nodig is. Dit gaat altijd in overleg met de huisarts die dienstdoet op de huisartsenpost. Er zijn drie mogelijkheden:

  • U krijgt telefonisch advies. De triagist geeft u door de telefoon uitleg over een zelfzorgadvies. Dit is gecontroleerd door de huisarts.
  • De triagist maakt voor u een afspraak op de Huisartsenpost Gorinchem. Daar zal een huisarts of verpleegkundige u onderzoeken.
  • De huisarts komt bij u thuis langs. Een visite aan huis gebeurt alleen als u door medische redenen zelf niet naar de huisartsenpost kan komen.